Weer veel meegemaakt!!! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Valérie Dirks - WaarBenJij.nu Weer veel meegemaakt!!! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Valérie Dirks - WaarBenJij.nu

Weer veel meegemaakt!!!

Door: Valérie

Blijf op de hoogte en volg Valérie

30 September 2007 | Verenigde Staten, Los Angeles

Lieve mensen,

Helaas is er van mijn goede voornemen om sneller weer wat van me laten horen niet zo veel terecht gekomen…ik heb weer een drukke periode achter de rug. Maar, is na een lange radiostilte is het dan toch echt weer eens tijd voor een nieuwe update!

Het eerste weekend na het kopen van de auto hebben we, vol trots dat we mobiel waren, gelijk al volgepland met leuke tripjes. Zo zijn we zaterdag naar Malibu gegaan, het episch centrum der celebrities. Behalve om haar celebrities zou Malibu ook bekend zijn om haar lang uitgerekte en mooie kuststrook. Na wederom een fantastische rit door de bergen, zijn we bij een klein winkelcentrumpje in een parkje gaan zitten om te lunchen. We keken elke persoon met grote zonnebril en hoed argwanend aan, in de veronderstelling dat dit wel eens een celebrity zou zijn. En ja hoor, dat zat Sarah Jessica Parker. Na semi-onopvallend aantal keren langs haar te zijn gelopen werd ons vermoeden bevestigd!! Check, eerste celeb gespot! Vervolgens hebben we nog lekker even op het strand gelegen.
Zondag hebben we de tour of the Stars gereden, een route langs alle celebrity huizen in Hollywood en Bel-Air. De routes waren fantastisch, want overal zag je wel een nog mooier huis met een nog grotere auto. Helaas zijn veel van de celebrity-huizen voorzien van een groot hek, een lange opritlaan en veel security bordjes, dus viel er weinig aan te zien…Ik heb mn leven nog gewaagd door stiekem voorbij het poortje een foto te nemen van het huis van Winona Ryder en ik sprong een meter in de lucht nadat de intercom ineens aanging toen ik wel erg dichtbij het hek kwam van Steven Spielberg’s huis. Desondanks was de tour wel mooi om een keer gedaan te hebben. Tenslotte hebben we nog de wc gespot waar George Michael in betrapt is! Het is een vies, ranzig wctje in een klein openbaar park! Wie had dat gedacht!

Elke vrijdag is er hier een coffee hour, georganiseerd door de international office. Het idee achter dit coffee hour is, behalve lekkere koffie en snacks, dat de buitenlanders elkaar kunnen leren kennen en dat er regelmatig leuke dingen voor hen worden georganiseerd. Tot nu toe zijn JJ en ik nog vrijwel elke vrijdag gegaan en zo was er vrijdag een tripje naar de Zoo. Op zich stelde de Zoo helaas niet zo veel voor, maar hier hebben we wel kennisgemaakt met twee leuke meiden, Julia (Duitsland) en Astrid (Oostenrijk). Die avond hadden we informatie opgeduikeld van een nieuwe fratparty op de universiteit, waar we die avond met zn vieren heen zijn gegaan. In de rij naar binnen viel ons al iets opvallends op, maar we wilden eerst toch maar eens binnen kijken. Na eenmaal binnengekomen te zijn werd ons vermoeden bevestigd…na een aantal keren ‘damn, there are even some whites in here’ aan te horen, viel ons op dat we omringd waren door 50 Cents, Lil’ Kims en Dr. Dre’s. Het was blijkbaar een black fraturnity party! Haha! Desondanks hebben we ons toch maar even gewaagd aan de R&B en onze ogen uitgekeken. Ik heb me nog nooit zo blank gevoeld en toerist, toen wij als buitenlanders natuurlijk ook nog eens een fotoshoot hebben gedaan (je zag alleen maar witte tandjes, haha). Het was superdruk en warm en toen ook nog eens bleek dat er geen bar was (wat een feest!) en we de blikken een beetje beu waren, zijn we er maar weer vandoor gegaan.

Inmiddels zijn mijn ouders diezelfde dag aangekomen in L.A, waar ze een weekje zouden doorbrengen. Ik heb ze de afgelopen week een beetje op sleeptouw genomen en zo zijn we dat weekend naar Venice Beach gegaan en hebben we een beetje rondgetourd. Superleuk om zo eens aan je ouders te kunnen laten zien hoe je leeft en wat je hier allemaal meemaakt. De week was dan ook zo weer om en ze zijn vanmorgen alweer vertrokken naar de oostkust, waar ze nog een weekje zullen genieten van hun vakantie.

Afgelopen dinsdag hebben we wederom iets fantastisch meegemaakt…we zijn naar een L.A. Dodgers game gegaan! Wat een fantastische sport! Nick, een Amerikaanse jongen die we hadden leren kennen op de coffeehour, wilde ons er wel heen brengen aangezien hij een baseball-fanaat was. Hij had voor ons all inclusive kaarten gekocht, oftewel kaarten met onbeperkt eten en drinken. Tja, als je het doet, moet je het goed doen. Het Amerikaanse gevoel was dan ook helemaal compleet, toen ik met mijn bordje op schoot zat: hotdogs, Nachos, popcorn and peanuts en natuurlijk een grote Coca Cola. De sfeer in het stadium was echt overweldigend! En wat ook fantastisch was, is dat de gebeurtenissen in het veld werden gepaard met bijpassende muziek. Bij een strike-out kreeg je bijvoorbeeld het liedje ‘walk this way’ van Aerosmith te horen of ‘walk like an Egyptian’. Superkomisch! Complete vakken gingen los met een opblaasbal, iedereen in het stadium deed mee aan de wave en na de zevende inning werd er zelfs een dansje gedaan om de spieren weer op te warmen. Dat vind ik dan ook het enige nadeel aan het spel, een wedstrijd duurt gemiddeld 3.5 uur!

Gisteren heb ik ook weer een nieuwe ervaring achter de rug: een helikopter rit. Zooo gaaf! Mijn ouders, JJ en ik zijn naar San Pedro gegaan, een dorpje aan de kust in het zuiden van L.A. met een van de grootste industriehavens en natuurlijk een haven voor particulier gebruik. Mijn vader zag al meerdere keren een helikopter langsvliegen en was helemaal onder de indruk. Als snel kwam het besluit dat wij dat ook moesten doen en hop daar gingen we. Wat gaat zo’n ding snel en soepel de lucht in!! We hadden echt een supermooi uitzicht over de haven, de kuststrook, de aangemeerde cruiseschepen en de stad. Het was dan weliswaar maar een rit van 5 minuten, maar zeker de moeite waard!

Doordeweeks ben ik verder vooral erg druk geweest met de studie! Ik heb inmiddels al wat eerste quizes en mid-terms gehad en komende twee weken staan er ook weer een paar op het programma. De papers en het veldwerk nog niet te vergeten! Het leeswerk valt me af en toe nog wel een beetje tegen, het is van het type veel, kleine lettertjes en dunne pagina’s. Maar gelukkig is het wel interessant! Het houdt me van de straat hè! Mooi feitje: mijn docent heeft ervoor gekozen om de eerste quiz niet mee te laten tellen, omdat de klas zo slecht gescoord had!! De volgende quiz was (na input van de klas als, ‘een MC-categorie als all the above vind ik zo verwarrend’ en ‘de vragen waren zo lang, dat ik het halverwege al kwijt was’) zo simpel, dat ik me nog steeds afvraag waarom. Feitje twee: ik heb zowaar ook mijn eerste take-home exam al gehad, puur en alleen omdat de docent er niet was op de dag van het college!

Tenslotte weer wat feitjes op een rij:

- Wist je dat er overal giftcards voor bestaan, met bedragen van 1 dollar tot aan de oneindigheid. Zo zijn er ondermeer giftcards voor de McDonalds, de 99cent store en de supermarkt.
- Wist je dat...wij het voor elkaar hebben gekregen om in één (en wederom de eerste) week twee parkeerboetes te krijgen!! Blijkbaar doen ze hier erg moeilijk over parkeren en met name fileparkeren…we hadden er geen idee van dat het je 35 dollar gaat kosten als je de verkeerde kant opstaat met fileparkeren. Gelukkig weten we nu wel beter en zijn we elke keer flink opgelucht als we onze bolide naderen, zonder wit papiertje onder de ruitenwissers! Helaas heeft hij ook al een garagebeurt achter zijn kiezen, maar dat hebben we uit ons geheugen gebannen!!
- Wist je dat ik voor het eerst zelf heb autogereden!!! Natuurlijk wel geheel veilig op een grote parkeerplaats, maar toch! Wist niet dat ik het zo leuk zou vinden! Of ik het aandurf om zomaar zonder ervaring en lesauto deel te nemen in het verkeer is een tweede...
- Wist je dat ik niet elke dag bij Burger King eet?????!!!!!!!!! Haha, het blijft grappig hoe vaak ik de vraag al wel niet krijg of ik al een vaste klantenpas heb van de BK en of ik al de vorm van een tonnetje begin aan te geven. ‘Helaas’ moet ik jullie teleurstellen… ;)
- Tenslotte....ik heb onlangs mijn ticket terug naar Nederland geboekt, op 11 januari vlieg ik alweer terug naar huis! En....ik doe dit samen met Jurre, want die komt me in december 3 weken opzoeken! :-)

Keep in toch!!

Veel liefs, Val

• 30 September 2007 - 21:32

Jacob:

Wat een fantastische verhalen allemaal! Je lijkt zelf wel een celebrity met je helikoptervlucht! Heel plezier nog (jouw leven is op dit moment wel een stuk spannender dan dat van mij: studie is saai!!), geniet ervan en blijf wel met beide benen op de grond staan tussen al die sterren ;)

• 30 September 2007 - 21:40

Henrieke:

Aha! Alle burgers & ambtenaren zijn naar bed. Zo waar de eerste die reageert!

Wat suuuuuper gaaf om met die helicopter een vlucht te maken zeg!!!! Lijkt me echt geweldig!

Hoe bevalt het studeren een beetje? Veel lezen maar makkelijke toetsen - easy as that?

Lijkt me ook leuk om die feesten mee te maken - heel wat anders dan de campusfeesten hier he?! :)

Nou, meis, geniet er nog maar van!! Zulke dingen gaan altijd snel voorbij!!
    XX Henrieke

• 01 Oktober 2007 - 05:43

Daphne:

Nou Val dat ziet er echt top uit! Ik zie je nu ook wel echt bij Baywatch werken; met je reddingsvest kijkend over de zee in een helicopter;)

Geniet ervan en succes met ook je echte dingen:..Take-a-home exam:p

Liefs Daf

• 01 Oktober 2007 - 06:27

Caroline:

Weer een verhaal om jaloers op te zijn en echt leuke foto´s! Gezellig dat je ouders er een weekje waren, maar zo te lezen vermaak je je ook zonder hen prima :) Het is een miracle dat je nog tijd over houdt om te studeren!
    11 Januari is een mooie datum om thuis te komen, op die dag landde twee jaar geleden ook mijn vliegtuig uit India, zal wel wennen zijn aan het weer dan!
    Nu heb je nog lekker ruim drie maanden om verder te genieten, dus nog niet aan teruggaan denken!
    Kus Caroline

• 01 Oktober 2007 - 06:38

Yke:

Hey Val!!

Wat coool zo'n helicoptervlucht!!! Jammer dat het maar 5 minuten was, maar toch echt gaaf! Je maakt wel echt veel mee daar zeg..En eindelijk een celeb gespot! Whoehoe..!!:P Leuk ook dat je ouders langs zijn gekomen! Zien zij ook hoe je het daar hebt en dan ook nog Jurre die straks langs komt...Jij redt je wel geloof ik! Hier gaat ook alles nog goed, laatste maandje bij ThiemeMeulenhoff. Wat gaat zo'n half jaar toch snel...Ff doorbikkelen nog en dan kan ik mezelf ook Master noemen! :)

Liefs Yk

• 01 Oktober 2007 - 07:07

Karlijn:

He Val!
    Wat een leuk verhaal weer! En een helicoptervlucht: suuuper! Lijkt me echt gaaf om een keer mee te maken! Enne: kort maar krachtig nietwaar!
    Leuk dat je ouders er lekker zijn geweest en jullie ook familie hebben bezocht. Inderdaad bijzonder na zo veel jaar!
    Geniet er daar lekker van en succes met de studie he!
    Dikke hollandse zoen! Kar

• 01 Oktober 2007 - 07:40

Yv:

Hoi lieve Val!

KOEL!! Zomaar even in een heli touren! WOW. En Sara J. Parker gespot (mijn favo)! En ondertussen dus een beetje studeren...hoort er ook bij he!
    Super dat je parents ook je crib (haha, overgenomen van mn broertje) hebben bekeken, hoef je ze niet zooo lang te missen! Denk aan je hoor!! :)!

Dikke knuffel Yv

• 01 Oktober 2007 - 07:45

Amke:

Woooooow... wat een superverhalen weer! Zit echt met klapperende oren te lezen! Je zorgt er in elk geval goed voor dat je je niet gaat vervelen ;)...

liefs & dikke kus!

• 01 Oktober 2007 - 08:16

Anne:

Heej Val!
    Altijd leuk een nieuw waarbenjij.nu verhaaltje op de maandagmorgen, fijne onderbreking voor de saaie scriptiewerkzaamheden! Wat een superverhaal weer, mooi om te lezen dat je niet stil zit en je zulke gave dingen doet! Ook leuk om te lezen dat het een leuk weekje was met je ouders, en natuurlijk dat Jurre langs komt in december!! Echt leuk! Nou, meis, veel succes met de studie en veel plezier! We mailen!
    Liefs, Anne

• 01 Oktober 2007 - 12:44

Rosalie:

Hoi Val!

Wat leuk om al je verhalen te lezen!
    Wow die helicopter zeg! Wat cool!!
    Zo te lezen vermaak je je dus wel!
    Nog eetwedstrijden meegemaakt? Een romantisch kado voor je vriendje: geef hem een giftcard van de Mac! (mijn vriendje zou er serieus blij van worden)

Vermaak je nog, maar dat zal vast geen probleem zijn!

Dikke kus uit afstudeerland

• 01 Oktober 2007 - 13:43

Nienke :

Hai Val!

Super verhalen weer!Leuk dat je zo fijn hebt gehad met je ouders!! En gewoon een celebrity gespot, wow!! Ja, in Amerika weten ze je op de Uni inderdaad erg goed van de straat te houden, succes met al het leeswerk etc!
    Maar natuurlijk nog veel meer genietse!
    Hier in China alles goed, morgen vliegen richting Beijing!

Veel liefs Nien

• 01 Oktober 2007 - 14:21

Merel:

Hee Vallie sister

Wat een heerlijk verhaal weer!
    Geniet ze verder, ik kijk al weer uitnaar naar je volgende belevenissen.
    Lekker dat je pappie en mammie ook zijn geweest
    (kan de achtergrond trouwens ook een andere kleur dan groen, ik word er scheel van).
    Hier is het goed. Je kleine neefje groeit als kool net als zijn zusje. In het nieuwe jaar zien we elkaar weer live!
    Waarschijnlijk komt Tess zondag hier Tobias bekijken en lekker bankhangen.

Doeiiiiiiiiii
    Knuffelsssssss
    Merel

• 01 Oktober 2007 - 18:09

Tess:

Je vergeet een belangrijk feitje...IK/WIJ komen OOK in december!En vieren gezamenlijk kerst etc potjeverdozie (jaja waar komt dat vandaan :) Dat je dat niet vermeld, 'n schande?! Gezellig om een nieuw verhaal te lezen. Het lijkt wel een eeuwige vakantie met de dingen die jij allemaal doet en meemaakt. Echt gaaf hoor..maak maar veel foto's. Heb je straks leuke herinneringen aan. Tot nu toe nog alleen maar genieten geblazen.. Najaa ik heb niet veel te melden heb je net 2
    a-viertjes mail gestuurd. Twee berichtjes achter elkaar van je zussen..leuk he?!
    Ik dan ook nog één wistjedatje..: je opa uit A'dam ook je berichten leest (uitgeprint door Marion) en dat heel leuk vindt?! Dusss gewoon doorgaan. Hele dikke kus van mij en natuurlijk ook van Michel

• 01 Oktober 2007 - 20:37

Simone:

Ha Val! Topverhaal weer!zou echt briljant zijn geweest als onze docenten ook wat met zulke input gedaan zouden hebben. Dan waren we 3 jr geleden al afgestudeerd :)
    Supertof dat Jurre gaat komen!!! Dat wordt genieten! Joost was afgelopen weekend hier en dat was ook een groot feest!
    XX Siem

• 02 Oktober 2007 - 05:59

Jan-Jaap:

Vergeet je even niet te vermelden wie jou die rijles geheel kostenloos heeft aangeboden????

• 02 Oktober 2007 - 06:04

Valérie:

Ohja: Rijles MEDE mogelijk gemaakt door JAN JAAP! ;) Voor referenties kan je bij mij terecht...voor meer informatie bel 0900 janjaap of kijk snel op autojanjaap.nl !!

• 02 Oktober 2007 - 08:58

Pien:

Hey girl! Helikoptertje hier, baseballgame daar, Jessica Parker spotten in Malibu en 'negeren' op een R&B party.. Klinkt allemaal super vervelend haha! Hebben je ouders het ook leuk gehad? ;) Super leuk dat Jurre je komt opzoeken trouwens! Doe Jan Jaap de automonteur de groetjes en heel veel succes met de exams straks!

Kus Pien

• 02 Oktober 2007 - 14:33

Dé & Bram Brakel:

Hoi Valerie,
    Wij hebben via je nichtje Marion je belevenissen gevolgd. GEWELDIG !!! En nu maar hopen dat je ook nog aan studeren toekomt en met je opgedane kennis in ons kikkerlandje aan de slag kan. Het leven bestaat nu eenmaal niet alleen uit plezier maken.
    Geniet en kom gezond en boordevpol kennis terug. Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt. Kusjes Dé en Bram Brakel.
    bram.brakel@tiscali.nl
    D

• 02 Oktober 2007 - 14:45

Ankie:

Val het straalt er van alle kanten af dat jij het super naar je zin hebt en dat je tussen alle leuke dingen door 'oh ja af en toe moet studeren' is een klein detail ;)

Geniet ervan!
    X Ankie

• 03 Oktober 2007 - 16:17

Mom:

Yo Val, long time no see, ;), tot onze verbijstering regent het hier vandaag pijpestelen, en het is warm, zoiets van 25 graden C. Gisteren was het ook al bewolkt en een paar spatjes. Valt wel tegen, maar we zitten 's avonds lekker lang op het balkon. Ben net bij de tandarts geweest die het begin van een wortelkanaalbehandeling heeft gegeven. Niet fijn dus. Maar wel een tv met afstandsbediening om naar te kijken. Haha! Hopelijk kan ik weer langer dan 2 uur achter elkaar slapen.

• 03 Oktober 2007 - 16:22

Dad:

Het was leuk om jullie weer even te zien. Wat een rijke ervaring doen jullie allemaal op. Ben nog onder de indruk van de campus en jullie verblijf. Hoeveel studenten zijn er ook weer???
    Zitten nu op Hilton Head Island in de regen, maar wel 25c. Vandaar nu in de bieb om onze mail controleren i.p.v. lekker te golfen of te zwemmen.
    Heb nog maar veel plezier, enne ook nog even studeren, want daar gaat het nog steeds om.
    Dank JJ nog voor het laden van de muziek.
    75% van de artiesten zeggen mij niets. Idem de muziek. Het hehiphob is niet om aan te horen. De overige 25% is uitstekend. De filmpjes zijn om te lachen.
    Kisses dad

• 07 Oktober 2007 - 16:04

Lieke:

Wauw! Sarah Jessica Parker spotten, een helicoptervlucht maken..you lucky bastard! ;) En wat leuk dat je ouders zijn geweest, kan me voorstellen dat het inderdaad heel cool moet zijn om aan hen alles te laten zien! Komt er nog wat van studeren terecht?!
    Hier gaat alles goed, helaas geen celebrities gespot in Groningen-city vandaag! :P
    Liefs!

• 07 Oktober 2007 - 16:05

Lieke:

Ps. En m'n heli is nog steeds bij de garage, dus kon niet eens een vluchtje maken vandaag.. ;)

• 08 Oktober 2007 - 20:48

Lon:

Hee Val!

Ik herinner me nog dat je altijd zei dat mijn waarbenjij 1 grote vakantie was, maar jij overtreft mij nog! En dat nog gecombineerd met het studentenleven! Maar ja, ik voer jouw dromen uit moet ik dan maar denken he ;)

Echt leuk dat je ouders zijn geweest, grappig van die bekende gezichten op de foto!

De berichten over de Mac en de BK zie ik, maar waar blijven de gezondheidsfreak en sportberichten ;) Nee hoor, je ziet er nog op en top Europees uit op de pictures!

Tot snel spreeks,

kus Lon

• 18 Oktober 2007 - 07:39

Loisje!:

Hey lieve Vallie!

Ik zag gistr nog Sex and the city in de sportschool, echter zie jij Sarah Jessica Parker in real live, sja that's the American live zullen we dan maar zeggen. Ondertussen nog meer sterren gespot?
    Hoest nu met je drivers license? Ben je al met vlag en wimpel geslaagd? Jan Jaap is dus je rij-instructeur, das wel goedkoper dan de 40 euries per les die je er hier voor betaald.. of vraagt JJ er ook geld voor...
    Super vet dat je een helikopter ride hebt gehad, is super vet! Ook ooit gehad alleen toen had ik Nederland onder me, denk dat Amerika iets plezanter is naar te kijken ;)!
    Hoe vonden je ouders het eigenlijk om alles te zien in het oude vertrouwde Amerika?
    Wat is eigenlijk beetje de dagelijkse kost daaro? Scrumbled eggs in de ochtend een big mac in de avond of zijn er toch nog gezonde maaltijden die de vitamine voorraad op peil houdt ;)?!
    Super lachen btw dat jij en Jurre saampjes het nieuwe jaar in kunnen luiden! Mooier kan niet lijkt me. En dat je op een magische dat terugvliegt is natuurlijk helemaal een toppertje :), ookal sta ik dan zelf ergens op de skipistes.
    Hey meissie spreek je snel weer by mail, maak er weer een mooie week van!

Dikke kus Lois.

• 20 Oktober 2007 - 09:47

Lysan:

hey val!
    wat gezellig dat je ouders al langs zijn geweest en je meteen meenamen op een helikopter vluchtje... Je leest veel verhalen op je site, maar hoe het nu echt is kan je natuurlijk alleen terplekke ervaren! Nu weer hard studeren of alweer andere tripjes voor dit weekend gepland? Zo niet, studeerse en anders heel veel plezier!

xx lysan

• 23 Oktober 2007 - 19:18

Pien:

Ik wil een nieuw verhaaltje! En ik wil ook bellen voor 0,01 cent per minuut ;)

Kus!!!

• 29 Oktober 2007 - 19:53

Judith:

Olee Val, kom maar op met dat nieuwe verhaal!
    xx

• 30 Oktober 2007 - 10:36

Birgit:

Hey Val!

Da's alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen op je website-je! :-S Net weer even helemaal bijgelezen! 't klinkt niet verkeerd...en aan de foto's te zien is het dat ook niet! Super-leuk dat je ouders dr waren!

Heel veel plezier...en succes met de drukte!

x Bir

• 31 Oktober 2007 - 17:15

Marita:

Hey!

Zie dat jij je wel vermaakt daar! Vieren jullie daar vandaag ook halloween?? Lijkt me lachen! Veel suc6/plezier daar nog!

X Marita

• 02 November 2007 - 16:16

Mark:

Een maand geen post, opgegeten door een grizzly in Yosemite?

• 03 November 2007 - 19:53

Tess:

Hey hallo... waar blijft het volgende verhaal??? What did you promise us?? In afwachting... en ik niet alleen zie ik. byebye