California dreaming... - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Valérie Dirks - WaarBenJij.nu California dreaming... - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Valérie Dirks - WaarBenJij.nu

California dreaming...

Door: Valérie

Blijf op de hoogte en volg Valérie

04 November 2007 | Verenigde Staten, Los Angeles

Aloha,

Nee, ik ben niet opgegeten door een grizzly en nee, ik heb ook niet hoeven evacueren vanwege de branden…De uiteindelijke reden van deze lange radiostilte is toch eigenlijk simpelweg het feit dat ik het gewoon heel erg druk heb gehad. De papers, quizzes, presentaties en midterms vlogen me werkelijkwaar om de oren. Op verzoek van het thuisfront ben ik echter toch maar even achter mijn laptop gekropen, om jullie weer een update te geven. Ik heb uiteraard weer voldoende meegemaakt, met als hoogtepunt het Yosemite Park! Het is een lange update geworden (maar het is de moeite waard), dus bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd!! ;)

Een tripje naar het buitenland draait uiteindelijk toch om de culturele integratie. Nu heb ik dat niet alleen met de Amerikaanse cultuur gedaan, maar tevens met de Duitse cultuur. Blijkbaar zijn de Oktoberfesten in Amerika een begrip en na er zoveel over gehoord te hebben, was ik toch wel benieuwd naar dit stukje Duitse cultuur! Toch wel bizar om zoiets ontzettend Duits uiteindelijk toch in Amerika voor het eerst te beleven, maar dat terzijde. Om de integratie nog iets echter te maken, zijn we uiteindelijk met een groep van tien Duitsers naar het kunstmatige dorpje Alpine Village gegaan. Zoals ik eigenlijk al vermoedde, was Alpine Village een grote tent met rijen met tafels en banken, grote literpullen, een Duitse band die te slecht was voor woorden (ala Anton aus Tirol) en een boel lamme en verklede mensen bij elkaar. Al met al stond dit echter garant voor een supermooie avond!!!!

Deze trend van culturele integratie hebben JJ en ik weten door te zetten, door op een zaterdagavond af te spreken met Abdel (Marokko) en Waleed (ook wel Ali genoemd, uit Saudi Arabie). Met hen zijn we naar een superfancy club gegaan en zijn na diens sluitingstijd van 2 uur afgezakt met een waterpijp in een typisch Arabisch tentje. De sfeer daar was echt supergoed en vooral erg relaxed, met een Arabische muziekje op de achtergrond en mensen die vrolijk meeklapten op de muziek. De herinneringen aan de Bastetreis naar Istanbul kwamen alweer helemaal naar boven! :) Deze tent kende gelukkig wel wat meer Europese sluitingstijden en ging door tot een uur of 5u. Alle clubs in de VS hebben een erbarmelijke sluitingstijd van 2 uur en sommige verkopen zelfs vanaf 1 uur geen alcohol meer… ;)

Dan het hoogtepunt van deze update, het Yosemite park!! Vorig weekend zijn Jan Jaap, Julia, Astrid en ik voor een weekend vertrokken naar het Yosemite Park. Al was ik er in mijn jeugd al wel eens geweest, ik kon me er helaas, op de grote Sequoia bomen na, niets meer van herinneren. Al met al was het een lange rit (6 uur), maar gelukkig ging alles vrij soepel en heeft onze auto ons gelukkig niet in de steek gelaten (fffieuw)!! Het park is echt supergroot en het heeft ons vanwege de slingerwegen (hoogtes variërend van 0-5000 ft) uiteindelijk ruim een uur gekost om van de ingang van het park naar onze eindbestemming in de Yosemite Valley te rijden. In het donker was dat toch eigenlijk nog best eng op die slingerwegen! Bij aankomst bleek onze gehuurde tent tot onze verbazing zelfs geen koepeltentje te zijn, maar een ruime tent waar je in kon staan en met ware bedden. Mm, comfortabel dacht ik nog! Helaas was dat een illusie, want ik heb de eerste nacht geen oog dicht gedaan. Het was KOUD!!! Ik heb ondanks de 2 lagen aan truien&broeken en 2 lagen dekens zowel onder en boven mij, de eerste nacht geen oog dicht gedaan. In de ochtend besefte ik pas eigenlijk goed in wat voor een prachtig stukje ongerepte natuur ik terecht was gekomen. Ons kamp lag midden in de bergen en de tochten via de slingerwegen naar de verschillende viewpoints waren fantastisch. Het voelde alsof ik regelrecht in een schilderij van Bob Ross was beland!!!! Door de herfst hadden de bladeren van de bomen alle kleuren van de regenboog gekregen en de rotspartijen afgewisseld met een boel gekleurde bomen zorgden voor een adembenemend zicht! Verder leven er heel veel wilde beren in het park, waardoor je geen etenswaren (of zelfs dingen met een geur als tandpasta) in je auto mag achterlaten, maar dit in de zogenaamde bearboxes moet bewaren. Helaas heb ik geen beer kunnen spotten! We hebben uiteindelijk een flinke hike gedaan naar de Vernal waterfalls (wow), het Glacier Point bekeken met een fantastisch uitzicht en de Mariposa Grove bezocht met de welbekende Sequoia bomen. Al met al was het echt een fan-tas-tische ervaring en een absolute aanrader!!!!!!!!!!

Afgelopen woensdag was het Halloween. We hadden te horen gekregen dat er in West-Hollywood een grote Halloweenparade zou plaatsvinden, die de moeite waard zou zijn. Eenmaal aangekomen kwamen we er achter waarom ze West-Hollywood dè gay community van L.A. noemen, want het was werkelijkwaar een paradijs voor de dragqueens. Ik heb mijn ogen uitgekeken! De parade was een kwestie van zien en gezien worden en we hebben de meest extreme Halloween kostuums gezien! Supermooi! Wat mensen er wel niet voor tijd, geld en energie in steken. Het mooiste was nog wel de dragqueens die een levensgroot kartonnen bord op hun rug hadden gebonden. Ze moesten de covergirl van welbekende magazines als Cosmopoliton en Elle voorstellen. Na een gewilde fotosessie van wel tig camera’s en veel ‘oehs en aahs’ van het publiek draaiden ze zich tegelijkertijd om en lieten ze de achterkant van hun bord zien, wat een Absolut Vodka reclame voorstelde, maar dan uiteraard met de tekst: Absolut Queer of Absolut Gay! Haha!

Dan ook nog even een update over de branden in California, voor zover jullie er al niet van op de hoogte waren. Ik kreeg al verontruste berichten of alles oké was hier, maar gelukkig hebben de branden Northridge niet weten te bereiken. Voor diegenen die het nieuws niet gevolgd hebben, de afgelopen 1.5 week hebben hier flinke branden gewoed. Elk jaar schijnen er door de extreme droogte wel een paar branden te zijn, maar door de stevige Santa Ana winden is de boel dit jaar flink geëscaleerd. Uiteindelijk hebben ruim 20 branden van noord L.A tot aan San Diego, 500 000 evacuaties, ruim 12 doden en 1 biljoen euro (!) aan schade opgeleverd. ‘Gelukkig’ hebben wij er niet zo veel van gemerkt, op een ontzettend vieze en grauwe smoglucht na (zie foto). Mensen in San Francisco hebben zelfs nog last gehad van de rooklucht, terwijl dat op 6 uur rijafstand ligt.

Tenslotte wat laatste opvallendheden…(jaja, het einde is in zicht) Wist je dat:

- Het voor een simpel baantje als het werken bij de Sears (een department store ala bijenkorf) al vereist is om een drugstest te doen, voordat je aan de slag mag? En dan te bedenken dat dat gebeurt in een land waar nog meer wiet gerookt wordt dan in NL….

- Mijn missie geslaagd is…daar ik wilde dolfijnen heb gezien aan de kust van Venice Beach. De golven waren enorm hoog en op 10 meter afstand van de kust zag ik, tot mijn grote verbazing, 4 dolfijnen spelen in de golven. Wow!!

- Dag na Thanksgiving er hele grote sales zijn, waarvoor mensen het over hebben om twee dagen van te voren voor de deur te gaan liggen, zodat ze als eerste binnen kunnen zijn. Sommige winkels blijven zelfs open tot 2 uur ’s nachts, om de hordes mensen tegemoet te komen in hun wensen. Winkels geven al aan in hun advertenties dat er geen kampeermogelijkheden zijn bij de winkel en als klapper op de vuurpijl wordt er ook nog eens extra beveiliging ingehuurd om ervoor te zorgen dat niemand stiekem een tentje opzet. Sommige mensen (de zogenaamde Innovaters) gaan zelfs even ver, maar dan puur en alleen met het doel om diè eerste persoon te zijn dat het nieuwe product in zijn/haar bezit heeft. Dit valt te illustreren met de release van de I-Phone, eind Juni in de VS. Voor diegenen die nog niet weten wat het is: de Iphone is het nieuwste snufje technologie van Apple; een fancy apparaatje dat een telefoon, computer en I-pod ineen is, ter waarde van $499 en dat helaas nog niet in NL te koop is. Vol smart wachtte de Amerikaanse bevolking op die speciale dag, dat Apple de Iphone zou introduceren…Hoe stel je je dat voor? Mensen die al twee weken van te voren een tentje opslaan om de eerste te zijn in de rij en een record aantal hits op E-Bay vanwege de ‘veilingen’. Voor het luttele bedrag van $200 boden mensen hun service aan, om voor een ander in de rij te gaan staan voor de aanschaf van een Iphone op de dag van de release. Ik geloof dat het minimum inkomen van jongeren die week een flinke piek heeft meegemaakt. Zo is het zelfs voorgekomen dat mensen die eerder in de rij stonden, hun verse aankoop iets verderop in de rij wisten te verkopen voor het dubbele. Ik kan me ergens nog voorstellen dat een enkele NL’er zo tekeer gaat voor een laatste concert van Robbie Williams oid…maar dat alles voor een telefoon???? Die je de volgende dag ook heus nog wel kunt kopen??? Crazy Americans!

• 04 November 2007 - 09:18

Lois!:

Hey Vallie!

Je hebt je inderdaad goed uitgeleefd op je story, maargoed wel heel leuk te lezen allemaal!

De tentamens heb je het druk mee zei je al ja, hoe zijn de meeste afgelopen? Beetje zelfde niveau als in Nederland of zijn ze moeilijker of makkelijker? Het Engels had je natuurlijk al een beetje mee vanuit Aiesec :)!

Geniaal dat je Enschede toch een beetje naar America hebt gehaalt met een semi cantus. Jezus die pullen moeten wel helemaal groot geweest zijn, gelukkig dat je niet in 7 seconden carona in de kan moet doen ;)anders hing je gegarandeerd.

Ook de waterpijp soldaat gemaakt, haha moest ook meteen aan Istanbul denken, maargoed een zin later stip je dat al aan. Je bent allemaal oude herinnringen in America op aan het halen, super mooi natuurlijk. Hebben ze daar nog meer smaakjes of was Turkije tha bomb?

In het Yosmite park yosmite sam zelf ook nog gezien? Jammer dat je geen beren hebt mogen spotten. Was trouwens wel schrikken geweest als er ineens eentje voor jullie ruime tent staat, daar valt jullie tent ook wel semi bij in het niet he... Ben benieuwd naar alle foto's joh, moeten me prachtige exemplaren zijn om aan de muur te hangen!

Super lachen dat je ook halloween hebt gevierd daar! Heb je je zelf ook in een mooi pakje gehezen of gingen jullie als rasechte Nederlanders? Nog pompoenen uitgehold?

Grappig dat je een drugstest moet doen, kan je indd vertellen dat dat bij de Bijenkorf niet noodzakelijk is. Daar schijnt het daarentegen wel normaal te zijn dat er mensen van 2 hoog naar beneden springen :S. Zijn in America vangnetten tussen de roltrappen geplaatst?

Ga je zelf tijdens de sales ook niet in de rij staan/liggen? Volgens mij mooi om mee te maken maar indd wel ziek joh, crazy americans indd!

Hey meissie veel plezier weer daaro en op je volgende story. Leuk te lezen wat je allemaal meemaakt daaro, wat afwisselender dan hier in Enschede denk ik waar alles semi vertrouwd al is.

Tot mails en weer tot het volgende bericht!

Dikke kus van je Nijmeegse wederhelft, Loisje :)! xxx

• 04 November 2007 - 09:37

Inge:

Eindelijk weer een berichtje! Genoeg gedaan inderdaad. Top om te lezen. De foto's spreken voor zich ;-)

kus!

• 04 November 2007 - 09:38

Yke:

Hahahahahha...zeg dat: crazy americans!! Hahaha...Jij bent nog niet voldoende ingeburgerd in de cultuur om daar aan mee te doen?? :P Dat park ziet er wel cool uit zeg en ook genoeg feestjes meegepakt als ik het goed begrijp!! Wat nou druk druk druk ;) Succes met de studie verder!

Heel veel liefs Yke

• 04 November 2007 - 10:27

Daphne:

Nou Val, klinkt allemaal wel weer goed! Volgens mij ben je helemaal niet druk met je papers,quizzen etc hoor alleen maar dingen over uitstapjes :P Nee hoor;) Geniet ervan! XX Daf

• 04 November 2007 - 12:27

Yv:

Heeey Vallie!!

eindelijk weer!! OLEEEE!! Zo druk geweest met tentamens (midterms ed??)!! Toch nog genoeg beleefd zo te lezen, zoooo coool dat park! En dat je dan een nachie moet afzien is uiteindelijk niet zo'n grote ramp!
    Ik zit weer lekker achter me nieuwe laptopje (zelfde als jij hebt--> mooi!!) te kijken naar agenten die bekeuringen uitschrijven voor de fout geparkeerde auto's!! Blijft toch een sport hier he, om de reacties van mensen te kunnen zien als ze terugkomen... haha!
    Super leuk zo'n update, ik zou zeggen: doe dat vaker.

Heel dikke knuffel Yv

• 04 November 2007 - 16:09

Simone:

Ha Val! Leuk verhaal, lekker enthouasiast en oprecht verbaasd over die rare amerikanen! hahaha, kijk even terug hoeveel lettertjes je hebt gewijd aan 't I-phone verhaal ;)
    Snel weer 'ns skypen?
    xx Siem

• 04 November 2007 - 20:25

Henrieke :

Het klinkt allemaal erg cool!!
    Hier nog een beetje halloween gevierd met AF in dr pompoenenpak :P
    Enneh... wou je de (totaal-niet-zoals-in-de-Disney-films) beren echt tegenkomen?
    Wel een enorme held om daar te overnachten! Lijkt me super gaaf om daar eens heen te gaan!!
    Ook leuk om Bob Ross's inspiratie bron is te zien ("here a little bush") ;).
    Maarrr die I-phone is ook echt heel cool! Dus 'iets' van de gekte begrijp ik nog wel een beetje :)

Nou meissie, geniet er nog van!! (Als je zuchtend achter je laptop alle papers schrijft :))

KUS!!

• 04 November 2007 - 21:49

Mama:

Jemig Val, wat een toestand daar in dat park, moet ik toch écht geen jas voor je meenemen? Ik heb de jas van JJ al bij me. Dat rode CSUN sweatshirt komt toch maar goed van pas! :-D!!!

• 05 November 2007 - 07:25

Caroline:

Hoi Valerie,
    wat superleuk om weer wat van je te lezen en helemaal goed dat je je nog zo aan het vermaken bent. Gelukkig heb je geen last gehad van de branden. Foto´s zijn ook weer supercool (zeker moooooooi die van dat park) en de verhalen erg leuk, amerika blijft toch een ´crazy´ land!
    Geniet lekker verder, succes met alle midterms, papers, toetsen e.d.
    Kus Caroline

• 05 November 2007 - 07:49

Kar:

Hee Val!
    Leuk, een nieuw verhaaltje bomvol leuke activiteiten-verslagen! Wat maak je toch allemaal mee! Gaaf man! Dat park ziet er inderdaad fantastisch uit zo op de foto's!
    Succes&plezier met de drukte daar en ik stuur je ff een mail voor een nieuwe Skype-date (dit keer wel MET mic!) ;)
    Dikke zoen! Kar

• 05 November 2007 - 12:21

Merel:

Heee

Val, wat kun je toch goed schrijven, verhaal was NIET te lang, ik heb het zo uitgelezen. Wat gaaf, alsof ik even met je mee was in je avonturen!

Liefs
    Merel

• 05 November 2007 - 12:23

Anne:

Heeej Val!
    Wat leuk, weer eens een update! Altijd een mooie sog-activiteit, dus je verhalen kunnen me niet lang genoeg zijn ;) Wat klinkt het super wat je mee maakt, Val, al merk ik dat er ook hard gestudeerd moet worden! Gelukkig gaat je dat goed af na 2 jaartjes AISEC! Nou, meis, geniet van de komende tijd en hou ons hier maar goed op de hoogte! Tot mails!
    Xxx Anne

• 07 November 2007 - 13:37

Lieke:

Ha Val,
    Ontzettend leuk verhaal weer! Wat doe je toch allemaal leuk en coole dingen daar. Gelukkig heb je geen last van de brand, het ziet er allemaal nogal heftig uit namelijk.. En ik heb echt gelachen om je beschrijving van die belachelijke Amerikanen en hun sales en Iphone!
    Geniet er weer van en tot op de reunie! :)
    Liefs!!

• 07 November 2007 - 15:58

Lon:

Hee Val!

Vragen de Amerikanen je wel de hemd van het lijf over het Nederlandse drugsbeleid? Mijn ervaring met buitenlanders is dat ze altijd denken dat je allemaal de hele dag niets anders doet in NL! haha.

En wat grappig van die uitverkoop, de dol dwaze dagen zijn er niks bij! maar jouw succes in opruimingen kennende, vind jij er ook nog wel wat haha!

Ik weet wel dat waarbenjij.nus niet over studeren en stage gaan, maar toch heb je veel leuke dingen weten te ondernemen in deze drukke studietijd! wat ga je wel niet allemaal doen als de studiedrukte wat geluwd is?!

succes als het druk is en veel plezier op de momenten dat je de drukte aan het ontwijken bent!

Liefs,

Lon

• 08 November 2007 - 20:21

Judith:

Bob Ross Rules!!
    Heb jij je al laten inspireren en het resultaat in je kamer opgehangen??
    xx

• 09 November 2007 - 13:44

Ankie:

Heeey Val!

Hahaha hartstikke mooi al die feestjes en jij hebt zon en mooi weer, ik ben vooral niet jaloers ;)

Grs x Ankie

• 09 November 2007 - 18:49

Pien:

Hey Val! Fijn om weer een nieuw verhaaltje te lezen over al je belevenissen daar! Klinkt super goed allemaal :) Geniet ervan en we moeten even een keertje bellen hihi! Trouwens, wanneer is je postadres niet meer bruikbaar?

Take care, dikke kus Pien

• 09 November 2007 - 18:50

Pien:

Oe oe, ik weet trouwens ook wie er nog meer bomen knuffelde GNIFFEL! ;)

• 10 November 2007 - 18:46

Edwin:

Oktoberfest in Californie; er is toch echt wat mis in deze wereld ;) Zo'n dikke pul bier en jouw trotse hoofd erboven: dat is de Valerie die ik ken :D. Blijf genieten daarzo!

• 16 November 2007 - 08:23

Rosalie:

He Val!

Jeej weer een verhaal! Leuk om te lezen!! (en goed voor afstudeerontwijkend gedrag!)De foto;s zijn ook echt leuk.

Vermaak je nog de laatste maandjes en tot gauw!!

Liefs Rosalie

• 02 December 2007 - 19:11

JJ's Ma:

Hoi Valerie,
    Wat een geweldig klimaat en die uitstapjes..fantastisch! Dat is toch maar even mooi gelukt in die Mazda!! Ook zo'n trek in kaas en drop (of heeft je moeder je inmiddels voorzien)?
    Maak er nog een paar onvergetelijke weken van!!
    groeten van JJ's ma en nog veel plezier!!

• 07 December 2007 - 16:51

Lysan:

geen dank, denk dat ie er wel 3 weken over gedaan heeft... maar geniet nog even van je laatste weekjes daar en tot in nederland weer! ben jaloers als ik zo je verhalen lees over amerika, en dan ook nog even mexico aan doen!
    xx lysanne

• 08 December 2007 - 13:23

Ieteke:

Hoi Valerie!

Ik heb even een inhaalrace gemaakt met het lezen van je verhalen! Ze lezen echt lekker weg, dus niet te lang hoor haha. volgens mij heb je een supertijd daar, zou zelf ook graag eens dat Beverly high cultuurtje (en noem nog eens wat van die foute Amerikaanse tienerseries :-))meemaken. Die Duitse Bierfesten heb ik al wel meegemaakt haha.
    Geniet nog even van je laatste weken, lekker samen reizen.
    Zelf pakken Jur en ik 6 januari het vliegtuig naar Zuid-Amerika, dus we zien elkaar wel weer eens deze zomer!

Enjoy!

x Ieteke