L.A. here I am!!!
Blijf op de hoogte en volg Valérie
21 Augustus 2007 | Verenigde Staten, Los Angeles
Bij deze het allereerste berichtje vanuit een zonnig LA! Ik zit hier nu inmiddels alweer 3 dagen en we hebben alweer een hoop gezien! Ik zal even kort proberen samen te vatten hoe onze eerste dagen eruit zagen.
Na een vlucht van 11 uur kwamen Jan Jaap en ik aan in LA. De vlucht was prima en lang, maar gelukkig was ik erg moe van de enkele uurtjes slaap die ik afgelopen nacht had gehad, dus kon ik nog prima wat slaap pakken. We hadden zelfs mazzel, want er waren nog twee nooduitgangstoelen vrij, waardoor we wat meer ruimte hadden om de benen te strekken. Eenmaal aangekomen op LAX hoefden we gelukkig ‘maar’ 1.5 uur te wachten bij customs. We hadden eigenlijk verwacht dat ze nog moeilijk zouden gaan doen, maar zonder dat onze Redneck John ons ècht een blik waardig gunde kregen we onze stempel en waren we binnen…mm, was hier nu al die moeite voor nodig?? In de rij zijn we ook weer de Duitsers Laura und Lucas tegengekomen. Deze zagen op het vliegveld bij onze papieren het logo van de CSUN en kwamen verheugd vertellen dat zij allebei ook naar de CSUN gingen! Wat is de wereld toch klein!!
Eenmaal in de shuttle naar het hostel kon je pas goed om je heen kijken en toen kwam toch ook wel echt dat besef dat je nu écht in de States was. De eerste indruk die je krijgt van LA is voor sommigen wellicht een welkome bevestiging van de vooroordelen; je zag alleen maar grote auto’s op de weg en om de 10 meter zag je wel een Mac of Taco Bell, verder natuurlijk de palmbomen, de grote reclameborden en een strakblauwe lucht. Het hartelijke van de Amerikanen werd ook meteen bevestigd; in de taxi raakten we kort aan de praat met twee mensen die voor ons zaten en zelf in Hollywood woonden. Na een paar minuten praten kregen we steevast een papiertje met hun telefoonnummer en mailadres in de handen gedrukt (for any question you might have), voordat zij uitstapten. We waren eigenlijk wel een beetje verbaasd hierover…een NLer zou zijn nummer niet eens durven af te geven!
Na onze spullen gedropt te hebben in het hostel (prima hostel, vrij nieuw en veel mensen) zijn we maar eens de omgeving gaan verkennen. We belandden in een idyllisch parkje van een soort kleine winkelstraat (farmers market), waar de vrolijke jazz muziek uit de speakers schalden en overal mensen met shopping tassen liepen. We vonden een bankje bij een fontein en zijn hier dankbaar op neergeplofd om met een oversized (maar in werkelijkheid een small) sprite een beetje mensen te kijken in het zonnetje. We waren ook niet tot veel meer in staat, want we waren allebei gebroken van de reis. Aangezien we het jetlagsyndroom zo veel mogelijk wilden vermijden, moesten we van elkaar zo lang mogelijk wakker blijven en zo hebben we nog een tijdje op auto-pilot rond gelopen in Hollywood. Om 20u ’s avonds hebben we die hoop echter maar opgegeven en zijn we lekker ons bedje op gaan zoeken.
De volgende dag (vrijdag) zijn we Hollywood pas goed gaan verkennen. Ik sta nog steeds versteld van de afstanden hier! We hebben zooo onwijs veel gelopen!! Helaas kennen ze hier geen metro of tram en zag de bus er te shabby uit, dus we hebben alles te voet gedaan. Zo zijn we over de Hollywood Boulevard en Sunset Boulevard gestruind, over de walk of fame gelopen, het uitzichtspunt van de Hollywood letters beklommen en vooral veel gelopen en de eerste indrukken van dit land op ons in laten werken. Verder is het hier hartstikke warm! Om 10u ’s ochtends is het al 32 graden en dit loopt alleen nog maar op in de middag! Af en toe was het dus erg welkom om even een winkel in te lopen, om te genieten van alle koelte die de airco met zich meebrengt! Heerlijk! Op het einde van de dag vonden we een cafeetje, waar er met toeval ook nog eens happy hour was. Dankbaar zijn we hier neergeplofd en hebben we ons tegoed gedaan aan een aantal heerlijk koude Coronaatjes.
Eergisteren (zaterdag) zijn we weer richting Sunset en Hollywood Boulevard gegaan en hebben we weer aardig wat kilometers gemaakt. Ondermeer het Hollywood museum bezocht, met de originele filmattributen. Het museum viel eigenlijk een beetje tegen…er waren veel attributen van films die we niet eens kenden . Wat wel indrukwekkend was, is dat we de originele cel hebben gezien van Hannibal Lector uit Silence of the Lambs. Bizar! ’s Avonds hebben we nog een poging gedaan om het nachtleven van Hollywood te verkennen, maar helaas hebben we de goede clubs niet gevonden. We zijn de gratis shuttle van het hostel misgelopen en het was te ver weg om te lopen, zeker als je bedacht hoe mijn voeten er aan toe waren na de eerste dagen. Ik zei in het begin nog vrolijk, ach de vierdaagse is er niets bij (Sorry Jurre ;-). Maar na een blaar, het lopen op slechte schoenen en opengeschaafde voeten, heb ik me maar snel koest gehouden.
Gisteren (zondag) hebben we gekozen voor een relaxdagje…Over een paar daagjes moeten we alweer hard aan de bak voor de studie, dus nu mogen we nog even genieten van een welverdiende vakantie. Er was gelukkig een zwembad in de buurt, dus die zijn we snel op gaan zoeken. In het zwembad waren we nagenoeg de enige blanken (tussen de Mexicanen), maar dat maakte het er niet minder op. Na een beetje plonzen zijn we richting Farmers market gegaan, waar we heerlijk in de zon op een grasveldje hebben genoten van een live band. ’s Avonds kwamen we er achter dat het hostel een gratis BBQ organiseerde, dus hebben we genoten van een all American burger!
Vandaag (maandag) zijn we naar Venice Beach gegaan! Jaja, in case you didn’t know, dit is het strand waar Baywatch is opgenomen!!! En wat voor een strand, Baywatch heeft er niet om gelogen!! Om de 30 meter zag je wel zo’n lifeguard-huisje ala Baywatch, met bovenin een gespierde lifeguard en natuurlijk de rode board aan de haak! Verder voldoende palmbomen, wit zand en mooi blauw water. Op de gezellige boulevard waren overal hippies te vinden, die probeerden geld te verdienen met het zingen van een liedje, het leggen van tarotkaarten of het verkopen van (lelijke) kunst. Wel een mooi sfeertje in elk geval. Uiteindelijjk zijn we naar St. Monica’s beach gelopen en hebben we in een ware Biergarten genoten van een halfliterglas Erdinger Weissen! Life is good!
Tenslotte nog even wat laatste opvallendheden in de States en LA.
- Ik ben blij dat ik ook nog een mondje Spaans spreek! In LA zijn er bijna zoveel Mexicanen als Amerikanen. De Mexicanen worden hier voornamelijk gebruikt als werkslaven; in elke winkel of restaurant heb je wel een paar Mexicanen aan het werk, die je wegens hun gebrek aan Engels niet eens aan durven te kijken.
- De supermarkt is al een beleving op zich. Allereerst natuurlijk al het feit dat ALLES groot is. De Appie kan er nog een puntje aan zuigen. Hilarisch was het feit dat er bij binnenkomst hier ‘Super cart whipers’ klaarliggen. Mocht je een beetje smetvrees hebben, dan kan je bij het halen van een boodschappenkar een doekje pakken om de rand van je kar schoon te maken. Het toppunt is nog de fruitafdeling; al het fruit is netjes gepoetst en opgestapeld. Op elke stapel ligt er een stuk fruit, doormidden gesneden en verpakt in plastic folie met de tekst ‘for display use only’!!! Hoe ver kan het gaan!! Maarja, zo weet je in elk geval wat voor vlees (ehm, fruit) je in de kuip hebt! ;-)
Nou, ik kan nog wel tijden doorgaan met mijn verhaal (de meesten zijn bekend met mijn probleem van bondigheid), maar ik zal het jullie besparen! Als laatste wil ik iedereen nog even ONT-ZET-TEND bedanken voor hun lieve belletjes, smsjes en berichtjes op mijn site voor mijn vertrek! Lief en superleuk om te ontvangen!! Ga vooral door ;-) haha! Dinsdag kan ik plaatsnemen in mijn kamer op de campus, dus mijn volgende bericht is waarschijnlijk vanaf de campus. Jullie horen nog van mij!
Veel liefs, Val
21 Augustus 2007 - 07:44
Anne:
Heeej lieve Val!
Jeuh! Eerste reactie! Nu je verhaal nog lezen :)
Kus, Anne -
21 Augustus 2007 - 07:47
Judith:
Heel leuk om te horen dat je je goed vermaakt, maar had ook niet anders verwacht! Ben benieuwd naar de volgende belevenissen,xx! -
21 Augustus 2007 - 07:48
Pien:
Nou ja zeg Anne, ben je me net voor ;) Nu ook eerst het verhaal lezen ;)
Kus -
21 Augustus 2007 - 07:54
Willemien:
wat een leuk verhaaltje!! ben zo jaloers, wil ook echt een keer die kant op :). zet maar mooi veel foto's op de site! ben wel benieuwd naar de lifeguards daar! :D ;) xx Willemien -
21 Augustus 2007 - 07:57
Anne:
Zo, heb je verhaal gelezen, en zie dat er al 3 nieuwe berichtjes bij zijn gekomen: je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken of je wel berichtjes krijgt :)
Maar wat heb je al veel gedaan in 3 dagen, echt superleuk! Ben je al beroemdheden tegengekomen in Hollywood?
Ook echt fijn dat je snel in je campuskamer kan, dan kan je je helemaal settelen in de States voor het zware studentenleventje gaat beginnen. Maar zo te lezen zijn er genoeg leuke dingen te doen daar om dat leventje een beetje draaglijk te maken :P
Nou meis, geniet van alle nieuwe indrukken, veel plezier met de intro-activiteiten de komende dagen en we mailen & bellen!!
Liefs en dikke kus, Anne -
21 Augustus 2007 - 08:02
Marleen:
Hey American chica!
wat een wereld he?
ongelofelijk om te merken dat veel dingen echt zo zijn...alhoewel jij dat natuurlijk al wel een beetje wist na je eerdere ervaringen! wat een wereldburger begin je te worden he? haha 'gelukkig spreek je ook nog een beetje spaans', komt weer goed van pas! heerlijk dat zomerse weer, daar hebben we hier duidelijk geen last van..pff grauw en regen, schiet weer niet op! denk aan ons als we hier wegkwijnen en geniet van de mooie tijd, de zon en...straks de studie weer :). veel succes en plezier!! -
21 Augustus 2007 - 08:43
Mirthe:
Hey Val! Dat activating jealousy is gelukt hoor met die foto's, ziet er echt goed uit! Ben benieuwd hoe de campus is dus kijk uit naar je volgende verhaal. XX -
21 Augustus 2007 - 09:05
Birgit:
Hey Meis,
Heb me net even ingelezen in je nieuwe leventje! Leuk om direct een update te zien! Lijkt me ook wel heel indrukwekkend hoor...alles groot en overdreven! Vandaag verhuizing richting campus toch? Succes met de studie! (zal wel ff wennen zijn na een jaartje niet boven de boeken zitten!) Heeeeeeel veel plezier daar!! x Bir -
21 Augustus 2007 - 09:52
Justine:
Nou dat gaat wel lukken daar! Wat een verhaal al na 3 dagen!!
Veel plezier!
Kus Justine -
21 Augustus 2007 - 09:55
Caar:
Hai lieve Val! Mooie verhalen en zo te lezen extreem mooi weer! Gaaf dat je ook al zo veel hebt gezien en net zoals Anne ben ik wel benieuwd of je daar al beroemdheden bent tegen gekomen... Nou meis super veel succes met het eerste weekje studie! Liefs en kus Caar -
21 Augustus 2007 - 11:32
Lieke:
Ha Val,
Leuk om iets van je te horen! So far klinkt het allemaal erg goed zeg, lang niet gek dat mooie weer en die prachtige stranden! Ben benieuwd hoe het straks met studeren gaat.. ;) Succes de eerste week! Veel liefs! -
21 Augustus 2007 - 11:58
Kar:
Hee Val!
Jazz muziek als welkomst.. dat had niet beter kunnen gaan voor jou! Mooi! En wat hebben jullie al veel gezien en gedaan! Als Japanners gaan JJ en jij! ;) Leuk!
Ben nu alweer benieuwd naar wat je ondertussen alweer hebt beleefd ;) en je eerste indrukken op de campus!
Geniet ervan en veel plezier!
KUS! Karlijn -
21 Augustus 2007 - 12:03
Caroline:
Hoi Valerie, het klinkt allemaal geweldig en ik ben superjaloers...NL nog steeds grijs en saai, stuur ons maar wat zon door.
Als je Brad Pitt tegen komt, mag je hem best mijn telefoonnummer geven hoor, 'in case he has questions'.
Ik ga je verhalen natuurlijk trouw volgen, succes met de eerste studie dagen! -
21 Augustus 2007 - 16:00
Yke:
Hmm...Poging 2 om een bericht te plaatsen...Het klinkt allemaal super cool Val en dat al na 3 dagen! Jullie zorgen geloof ik wel voor een goede combi van relaxen en culturele (beachboys :P) dingen bekijken...NICE! Ik krijg ook echt super veel zin in vakantie als ik dit allemaal lees en Yv al in Bangla! Hmm..Ergens gaat er iets mis bij mij..Haha, maar ik bikkel gewoon nog even door! Jij ook heel veel succes als je zometeen weer aan de bak moet daar! Gaat je vast helemaal lukken...En pas op met al die oversizedte Big Macs etc. ander herken ik je niet meer als je terug bent in Nl! ;) Geniet ervan! Tot het volgende verhaal...
Kus Yk -
21 Augustus 2007 - 18:26
Tess:
Hi Sis, GEWELDIG verhaal..ooit erover nagedacht om (als bijbaan) schrijfster te worden? Wij gaan ook zeker weten naar Venice Beach, ziet er echt onwijs mooi uit. Enne die kerel op de foto wenkte die nou naar je?? :) hij ziet er in iedergeval goed uit. Wil je vragen of hij er in dec ook nog is? ;) Ga jij maar leuk alle tripjes uitstippelen, tot nu toe ziet het er GREAT uit. Fijn ook dat er al foto's zijn! Dikke kus vanuit een regenachtig NL. -
21 Augustus 2007 - 20:34
Nienke:
Heeeey lieve Val!
Wat een super verhaal al!!! En ook wel beetje herkenbaar voor mij van vorig jaar mijn korte bezoekje aan LA! Super dat je het naar je zin hebt en als zoveel gedaan en gezien hebt!
Heel veel succes met je intrek in je campuskamer!
Veel plezier en succes met alles, maar jou kennende gaat dat wel lukken!
Kusss Nien -
21 Augustus 2007 - 21:13
Je Moeder:
zo, en nou ik! Ben ik zo braaf om eerst te lezen en dan de reacties van iedereen en dán pas zelf te reageren. Sloom!! Mensekind wat een feest daar. Vol genieten he? Als je wat langer kan blijven, DOEN! Komen wij gewoon naar jou toe. He meisjes hierboven?
Is dinsdag nu of volgende week?
P.s. Hoe krijg je in godsnaam die icoontjes er op? Wanneer gaan we msn-en zonder al die meisjes hoor! :p ;))))) -
21 Augustus 2007 - 21:14
Again Je Moeder:
haha, nu weet ik het ;))
22 Augustus 2007 - 17:02
Lois:
Hey Vallie!
Super leuke dingen al gedaan lees ik en terecht natuurlijk nu je nog niet aant nerden bent!
The walk of fame lijkt me echt super om te lopen, hoor je zoveel over altijd. En baywatch beach, ik ben jaloers, super kansloos maybe voor velen maar dat programma heb ik echt noooooit gemist toendertijd, mannen met mooie lichamen is niet weg natuurlijk ;)!
Super dat het daar goed weer is en hier de herfst begint, qua timing kon het niet beter denk ik. Alhoewel vandaag de zon is teruggekeerd in NL, hoelang dat mag duren we don't know.
Qua mexicanen, is er dan ook mexicaans voedsel of vliegen de burger king, de Mc Donalds, de Tuckey etc je om de oren?!
Gelukkig heb je je eerste American Hamburger al achter je kiezen, dus tha American life heb je iig ingewijdt :)!
Geniet nog even van de vakantie en kleur even lekker bij voor je je moet begeven in de collegebanken.
Kusje Lois -
22 Augustus 2007 - 18:34
Simone:
Yesyes, je mag dan wel een beetje last hebben van lang-van-stof zijn (;)), maar het is in ieder geval wel een topverhaal! Heb 't met veel plezier gelezen! Cool dat je met JJ al lekker hebt rondgestruind, voel je je vast een beetje thuis voordat er echt werk aan de winkel is dadelijk!
Geniet er heel erg van en hou ons op de hoogte!
Liefs, Siem -
22 Augustus 2007 - 22:05
Marian:
hey Valerie!!
lucky you!! het klinkt echt als een waanzinnige ervaring! ik ga zeker je blog bijhouden, altijd leuk om te lezen. ik ben ondertussen weer terug en heb enorme heimwee naar Brazilie! :( maar ik wil je nog eens super bedanken voor al je hulp!!! Obrigadão!!
Geniet ervan daar!
beijos -
23 Augustus 2007 - 11:19
Henrieke:
Super top meissie! 'T klinkt echt heerlijk!!! Maar ja om in de sfeer van Hannibal te blijven "Quid pro quo".. Er moet ook gestudeeerd worden ;) Dat lijkt me trouwens ook super leuk (al heb ik nu misschien een vertekend beeld na dit jaar :P)!! De Aiesec(te) is ook goed vertegenwoordigd hier in NL hoor! No worries :)
Veel plezier & snel weer een berichtje plaatsen he? (praktische berichtjes worden niet meegeteld ;))
Kus!!! Henrieke
25 Augustus 2007 - 18:07
Sander:
Hey Val,
Geniet van die cultural XP he! Succes met het vinden van een equivalent voor International Business en vanaf nu behandel ik je gewoon als een SN van mij, of te wel: ik zal je website blijven volgen!